Langalló hagymával, sajttal

Hozzávalók:

liszt 0,6

élesztő 5 dkg

víz 3 dl

só 2 dkg

tejföl 2 dl

sajt 20 dkg

lilahagyma 4 fej

póréhagyma 1 db

füstölt szalonna 20 dkg

Elkészítés:

Langyos vízzel összekeverjük az élesztőt és a sót. Hozzáadjuk a langyos, átszitált liszthez, és lágy kenyértésztát dagasztunk. Addig gyúrjuk, amíg el nem válik a tészta az edény falától. Meleg helyen letakarva pihentetjük, amíg kétszeresére nem kel. Ekkor átgyúrjuk, és kinyújtjuk fél cm vastagra. Lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, megkenjük tejföllel, ráhelyezzük a felszeletelt hagymákat és a felkockázott szalonnát. Meghintjük reszelt sajttal és 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg a sajt a tetején enyhén pirulni kezd, kb. 25-30 percig. Önállóan vagy feltétként is fogyasztható.

Vélemény, hozzászólás?