Rólunk

Motto:  “Ételedben az életed”

Kislány koromban gyakran sertepertéltem nagymamám mellett a konyhában és a kertben egyaránt. Ekkor szerettem bele az ételkészítés tudományába, a természet kincseibe és kíváncsian kutattam az újabb alapanyagokat, a különböző ízeket, illatokat, miközben egyre jobban kezdtek érdekelni az élelmiszerek és az egészség közötti összefüggések is. Rájöttem, hogy nincs annál nagyobb öröm, mint a saját kezünk által előállított táplálékok termesztése, majd tányérra komponálása.  Ha varázsolni szeretnél, átélni a kreativitás boldogságát és másokat is boldoggá tenni, vagy életmódot szeretnél váltani, vagy egyszerűen finomakat szeretnél enni, de nincs időd elkészíteni, kövesd az angyalkonyhát!

Küldetésünk

Ép testben ép lélek, tartja a régi mondás. Lelkünk épsége hozzájárul testünk épségéhez, de ez fordítva is igaz. Test és lélek harmóniája a hosszú élet titka, de létezik egy másik mondás is: „Az vagy, amit megeszel”. A gasztronómiában is létezik globalizáció és elidegenedés, melynek során ételeink már annyira elszakadtak az anyaföldtől, hogy szinte lehetetlen megmondani, mivel tápláljuk, vagy éppen mérgezzük magunkat.

Az angyalkonyha célja a hazai gasztronómiai hagyományoknak, ételeink eredetének felelevenítése, az egészséges táplálkozás és életmód fontosságának hirdetése. A már megszokott hagyományos, népszerű ételek mellett újdonságok receptjei is helyet kapnak oldalunkon. Áttekintjük az egyes alapanyagok származását, történetét, alkotóanyagainak egészségre, és ez által életünkre kifejtett hatását.

Vissza a természethez, azaz ragaszkodjunk a helyi termékekhez! Legyen fontos, hogy mi kerül a tányérunkra, és az honnan, milyen messziről érkezett. Frissen szedték, és tele van életet adó anyagokkal, vagy már három hete utazik, miközben vitamintartalma és vitalizáló hatása nullára csökken. Ne feledkezzünk meg a mosolygós kinézetet biztosító mérgező tartósítószerekről, és a szállítás környezetszennyező hatásairól sem!

Nemcsak oldalunkon mutatjuk be ételeinket, hanem meg is főzzük Önöknek, és otthonukban, vagy akár munkahelyükön, irodájukban meg is kóstolhatják ezeket. Sőt, mindezt porcelán- vagy üvegtányérból, hiszen visszaváltható edényzetünkkel még a mosogatás terhét is levesszük a vállukról. Ha nem szükséges, nem terheljük műanyag és papírtányérokkal a környezetet, mégis időt és pénzt takartunk meg Önöknek!

Minőségi ételeket szeretnénk eljuttatni azoknak is, akiknek valamilyen oknál fogva nincs lehetőségük étterembe járni, de kíváncsiak az újra felfedezett ősi, egészséges alapanyagokra, az új technológiákra. Megoldást kínálunk azoknak is, akik valamilyen ételallergiában szenvednek vagy súlyproblémákkal küzdenek. Munkánkat és ügyfeleinket tapasztalt élelmiszeripari szakértők, mesterszakácsok, edzők segítik, akik akár személyre szabott diétával, edzéstervvel, tanácsadással támogatják a kitűzött célokat. Alapanyagainkat 80 %-ban saját kertészetünkből és helyi termelőktől szerezzük be. Az értékesített ételekből származó bevételünk egy részét olyan szervezeteknek ajánljuk fel, akik segítenek az arra rászorulók élelmezésében.

Nem maradt más hátra, mint meghívni Önöket egy ínycsiklandó kóstolóra!

Szeretettel fogadjuk érdeklődésüket és megrendeléseiket!

Szakértőink

Patnereink