Téli nagy zabalás után kell a tavaszi regenerálás

Fellélegezhetsz! Túl vagy a Karácsonyon, túlélted a Szilvesztert!

A ruháid azonban kezdenek feszesebben állni rajtad, lehajolni is mintha nehezebb lenne, a lépcsők mintha megsokasodtak volna az utóbbi időben, legalábbis egyre nehezebb feljutni rajtuk. Ünnepélyesen megfogadtad, hogy januártól nem eszel, nem iszol, mindennap kondiba jársz és naponta több kilométert sétálsz a kutyával… Bizony hasznos is lenne, hiszen mindjárt itt a fürdőruhaszezon, de ha még nem is a balatoni napfényfürdő, de a wellness részleg biztosan vár…

És ha már a hiúság vészcsengője megszólalt benned, az  bizony jó jel!  Mert a fáradtság, teltségérzés, puffadás, felszaladó kilók, depresszió, köszvény, rozsdás ízületek, reflux csak a kezdet, a pajzsmirigyproblémák, immungyengeség, cukorbetegség, magas vérnyomás, hasnyálmirigy-gyulladás, érelmeszesedés, vastagbélrák, stroke és társai folytatják a sort, melyek a folytonos vagy időnként visszatérő mértéktelen zabálás következményei.

Itt a farsang, áll a bál, a kocsonya, a forralt bor, a zsíros fánkok ideje. Nem is lenne ezzel baj, ha tudnál mértéket tartani… De már fújnak a böjti szelek,  kihúzod egy kis rendelt pizzával, kólával, hamburgerrel és energiaitallal, és Húsvét fényei közelednek, sonkával és kaláccsal, báránycsülökkel csakúgy, mint a nyári strandszezon lángosai, tejszínes édes fagylaltjai… A kilók pedig csak egyre szaporodnak… Vigasztalásul esténként egy is csokit majszolsz, kell az a boldogsághormon és persze reggelire műzlit eszel gabonapehellyel, mert az  egészséges. Igaz a pizzára is csak egy is rukkolát kérsz, ha már vegán, talán  nem árt annyira… A kávé, cigi reggel éhgyomorra majd  úgyis segít lefogyni…

De akkor most hogyan tovább? Meddig bírod a súlyt, amit a lábaidra terhelsz, de az egész tested szenvedi?  A hiúság már jelzett. Kéri vissza  szép  karcsú tested,  erős izmaid,  egyenes tartásod,  viruló immunrendszered, a nyugodt alvásod.

Adj  esélyt magadnak! Tisztítsd meg a tested, szabadulj meg a mérgektől! Egyél finom, de rostos ételeket, lélegezz tiszta oxigént, fogyassz gyógyító növényeket, sétálj, tornázz, mozgasd az izmokat, hadd keményedjenek.Húzd ki magad, erősödjenek a csontjaid, simuljanak a ráncaid, légy vidám és felszabadult, könnyű, mint a nyári szellő, emelt fővel bizonyítsd, hogy legyőzted az ördögöt.

Érezd hasznosnak magad, tégy magadért, az egészségedért, a szépségedért, a lelkedért és másokért ! Ha segítség kell szólj és mi repülünk, hogy megmentsünk:)

Németh Krisztina az Angyalkonyha Egészségklub alapítója

Vélemény, hozzászólás?