Diéták

 

Táplálkozásterápia

 

A diéta  hallatán sokaknak azonnal a fogyókúra jut eszébe. A modern életszemlélet szerint azonban ennél sokkal
többről van szó. A diéta szó  egy bizonyos étrendet jelent, amit különböző szempontok szerint állítanak össze egy konkrét cél érdekében. Lehet az a cél súlycsökkenés vagy izomnövelés, bizonyos táplálékérzékenység kiváltotta ok, betegségmegelőzés vagy gyógyulás, mindegyikben egy a közös, a tudatos összeállítás és alkalmazás. Nevezhetnénk divatosabb nyelven táplálkozásterápiának is, hiszen étkezésünk hatással van egész életünkre.

Mai világunkban egyre több féle diétával találkozhatunk. Vannak akik a paleo étrend hívei, míg mások ennek ellenkezőjére a vegán étkezésre esküsznek. Vannak akik gluténre, vannak akik a laktózra, míg mások a tojásra érzékenyek. Sokan szenvednek cukorbetegségben,  elhízásban, csontritkulásban, érrendszeri megbetegedésekben. Mindenre létezik orvosság, mégpedig a táplálékban, amit elfogyasztunk. Azt azonban meg kell állapítanunk, hogy ami az egyik ember számára gyógyszer, az a másikat meg is ölheti. Nem lehet tehát a különböző étrendeket az egyén személyes szükségletei nélkül általánosítani. Angyalkonyhánkban úgy állítjuk össze ételeinket, hogy szakértőinkkel előzetes egyéni felmérést végzünk, mi lenne a legmegfelelőbb kedves vendégeink számára.

Ha megtetszett, vedd fel velünk a kapcsolatot, és személyi edzőnk segítségével kidolgozzuk egyéni edzés és táplálkozási tervedet!

Következő oldalainkon napjaink legnépszerűbb diétáit tekintjük át.

Paleo étrend- Atkins diéta

Vegetáriánus  és vegán étrend

Zsírégető étrend és vércsoportos diéta

Allergénmentes étrend

Ayurvedikus étrend -gyógynövényjóga

Holisztikus étrend