Hozzávalók:
liszt 0,6 kg
élesztő 0,05 kg
víz 3 dl
só 0,02 kg
tejföl 2 dl
sajt 0,2 kg
lilahagyma 4 fej
póréhagyma 1 db
füstölt szalonna 0,2 kg
Elkészítés:
Langyos vízzel összekeverjük az élesztőt és a sót. Hozzáadjuk a langyos, átszitált liszthez, és lágy kenyértésztát dagasztunk. Addig gyúrjuk, amíg el nem válik a tészta az edény falától. Meleg helyen letakarva pihentetjük, amíg kétszeresére nem kel. Ekkor átgyúrjuk, és kinyújtjuk fél cm vastagra. Lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, megkenjük tejföllel, ráhelyezzük a felszeletelt hagymákat és a felkockázott szalonnát. Meghintjük reszelt sajttal és 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg a sajt a tetején enyhén pirulni kezd, kb. 25-30 percig. Önállóan vagy feltétként is fogyasztható.