Kocsonyázott marhanyelv, cékla, lencse

Hozzávalók:

sertéscsülök 1 kg

sertésköröm 1 db

sertésbőrke 0,5 kg

füstölt marhanyelv 0,5 kg

sárgarépa 1 db

petrezselyemgyökér 1 db

vöröshagyma 3 fej

fokhagyma 0,05 kg

babérlevél, egész feketebors, só

 

Elkészítés:

Az alaposan megmosott húsokat annyi hideg vízben, hogy ellepje, (kb. 3 liter) feltesszük főni. Amikor felhabzott, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket. Befűszerezzük 2-3 babérlevéllel és egy kávéskanál szemes borssal. További 4-5 órán át főzzük, amíg a teteje bőrösödni nem kezd. Ekkor sózzuk, és állni hagyjuk, majd leszűrjük, zsírtalanítjuk. Tányérokba helyezzük a főtt húsokat, és a lehártyázott marhanyelvet, rámerjük a kocsonyalevet és hideg helyen kidermesztjük. Ecetes cékla és lencsesalátával körítve tálaljuk.