Hozzávalók:
sertéscsülök 1 kg
sertésköröm 1 db
sertésbőrke 0,5 kg
füstölt marhanyelv 0,5 kg
sárgarépa 1 db
petrezselyemgyökér 1 db
vöröshagyma 3 fej
fokhagyma 0,05 kg
babérlevél, egész feketebors, só
Elkészítés:
Az alaposan megmosott húsokat annyi hideg vízben, hogy ellepje, (kb. 3 liter) feltesszük főni. Amikor felhabzott, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket. Befűszerezzük 2-3 babérlevéllel és egy kávéskanál szemes borssal. További 4-5 órán át főzzük, amíg a teteje bőrösödni nem kezd. Ekkor sózzuk, és állni hagyjuk, majd leszűrjük, zsírtalanítjuk. Tányérokba helyezzük a főtt húsokat, és a lehártyázott marhanyelvet, rámerjük a kocsonyalevet és hideg helyen kidermesztjük. Ecetes cékla és lencsesalátával körítve tálaljuk.