Pisztráng, tökmagos káposztasaláta, burgonyapüré

Hozzávalók:

pisztráng 4 db

savanyú káposzta 0,4 kg

tökmag 0,05 dkg

tökmagolaj 1 dl

burgonya 0,8 kg

vaj 0,1 kg

só, fehérbors, rozmaring, szerecsendió

 

Elkészítés:

A pisztrángokat kifilézzük, besózzuk, borsozzuk, állni hagyjuk 30 percig. A savanyú káposztát kicsavarjuk, tökmagolajjal összekeverjük. A burgonyát hajában sós vízben puhára főzzük, majd héját eltávolítva melegen áttörjük, kevés sóval, szerecsendióval és a vajjal habosra keverjük. A pisztrángokat rozmaringos vajban kisütjük, a tökmagot a vajban megpirítjuk és a halat a káposztahalmokra helyezzük. Tökmaggal megszórjuk. Citrommal és snidlinggel díszíthetjük.