Cukkini

A cukkini és rokonai a dinnyefélék, és az uborka is  Közép-Amerikában voltak őshonosak, Amerika felfedezése után kerültek Európába.

Képtalálat a következőre: „zucchini picture”

A választék bővítésén kívül ez az igénytelen kabakos még a legkülönbözőbb diétákban is megállja a helyét. Alacsony energiatartalma miatt fogyókúrázók kedvence lehet, de húspótlóként fogyaszthatják a vegán vagy gluténmentes konyhát követők is.
Íze  semleges, enyhén édeskés, ezért fűszerekkel jól befolyásolható. Jól illik hozzá a kapor, a bors, de akár az egzotikusabb rómaik kömény vagy curry választása is tökéletes ízbombát varázsol belőle.
Mind a bébi méretű, mind a kifejlett, 25-30 cm-es termések is finomak, lehetőleg héjjal együtt fogyasztva, hiszen a tápértéke jelentős része itt található. Készíthető belőle főzelék, lecsó, pörkölt, pástétom, fasírozott, rakott-, sült egytálétel és rántott húspótló,  saláta, savanyúság és leves is.  Grillezve, nyárson sütve, a húsokhoz hasonlóan fűszerezzük! Könnyű, fantasztikus nyári fogás!